Adopter en firbeint venn

Det er dessverre veldig mange hjemløse dyr i Norge. De fleste av disse dyrene er katter, men alt fra hunder til marsvin og fugler trenger noen ganger nye eiere. Noen dyr har rett og slett blitt forvillet, mens andre kommer fra eiere som ikke har mulighet til å ha dem lenger. Hvis du ønsker deg et nytt dyr, bør du absolutt vurdere adopsjon i stedet for å kjøpe en valp eller kattunge.

Fordeler med adopsjon

Når du adopterer et dyr fra en hjelpeorganisasjon som Dyrebeskyttelsen, hjelper du faktisk to dyr. Du hjelper dyret du adopterer gjennom å gi det et nytt hjem, og samtidig gjør dette at det blir ledig plass til et nytt dyr hos organisasjonen. En annen fordel er at mange dyr som omplasseres allerede er kastrert, slik at du slipper å betale ekstra for dette. Det koster mindre å adoptere en kastrert katt enn å kastrere en kattunge du har kjøpt eller fått. Og du får en ekstra god følelse når du tar imot et dyr som har hatt en vanskelig start på livet.

Tilpass hjemmet til nykommeren

Katter og hunder som omplasseres kan ha vært gjennom mange problemer, ikke bare fysisk. Mange av dem er redde og usikre, og trenger derfor ekstra omsorg i starten. Gi dem et lunt og trygt sted der de kan gjemme seg vekk mens de blir vant til det nye hjemmet sitt, og vær ekstra tålmodig med dem. Det vil lønne seg. Du kan gjøre hjemmet ekstra lunt og fint med et nytt teppe foran kattehulen eller hundesengen. Kanskje dette blir favorittplassen til den nye vennen din. Ikke bli sur hvis katten velger å klore på teppet. Det betyr bare at den finner seg til rette. Velg gjerne et teppe som tåler en støyt, eller et som er mykt å ligge på.

Velg med hjerte og hode

Mange som ønsker seg katt har bestemt seg på forhånd hvordan katten skal se ut. Den skal kanskje ha den og den fargen, være lodden eller være av en spesiell rase. Ikke sett slike krav. Det er kattens personlighet som er viktig, ikke fargen eller pelslengden. Velg med hjertet, men bruk hodet i tillegg. Kanskje det er en katt som har vært hos organisasjonen lenge, eller en katt som er litt vanskelig å omplassere, og som derfor har ekstra stort behov for et nytt hjem. Velg gjerne den katten som trenger deg mest.