Dyrevennlig mote: Hvordan kle seg med stil og samvittighet

Dyrevennlig mote er et begrep som brukes om klær som er laget på en måte som ikke skader eller utnytter dyr. Det kan for eksempel bety at klærne ikke inneholder dyreskinn, pels, ull, silke eller dun, eller at de er laget av resirkulerte eller økologiske materialer. Dyrevennlig mote handler også om å velge klær som varer lenge, som kan repareres eller gjenbrukes, og som har minst mulig negativ innvirkning på miljøet.

Omslagskjoler: Et dyrevennlig og stilig valg

Det beste med omslagskjoler er at det er en type kjole som har et bånd eller et belte som knytes rundt livet. Den passer til de fleste kroppsformer og anledninger, og kan styles på mange forskjellige måter. En omslagskjole kan også være et dyrevennlig valg, hvis du velger en som er laget av bærekraftige materialer og produsert på en dyrevennlig måte. Noen eksempler på slike materialer er:

  • Bomull: Bomull er et naturlig materiale som er mykt og pustende. Velg økologisk bomull hvis du vil unngå sprøytemidler og kunstgjødsel.
  • Lin: Lin er et annet naturlig materiale som er slitesterkt og kjølig. Lin krever lite vann og energi i produksjonen, og kan dyrkes uten kjemikalier.
  • Tencel: Tencel er et kunstig materiale som er laget av tremasse. Det er biologisk nedbrytbart og har en lav miljøpåvirkning. Tencel er også mykt og fukttransporterende.

Hvorfor bry seg om dyrevennlig mote?

Det er mange grunner til å bry seg om dyrevennlig mote. For det første er det et etisk spørsmål: Mange dyr lider og dør for at vi skal kunne kle oss i klær som vi kanskje bare bruker noen få ganger.