Kjæledyr i hjemmet

Det å gå til anskaffelse av et kjæledyr er slettes ikke noen avgjørelse som skal tas uten å tenke seg godt om. Det medfølger en rekke forpliktelser, og er ikke slik at man skal gjøre på impuls. Med et kjæledyr i hus kreves det at man tenker seg mer om når det gjelder lange ferieturer og jobbreiser. Er man borte i lengre perioder er man enten nødt til å sende dyrene sine på pensjonat eller sørge for at noen er hjemme for å passe på dem. Også i kortere perioder er man nødt til å sørge for at dyrene trives når de er hjemme. For eksempel når du er på jobb.

Med teknologiens utvikling har det kommet en rekke teknologiske hjelpemidler som har lagt veldig godt til rette for å skape et drømmehjem for kjæledyret ditt. Også når du ikke er hjemme. Med ulike smart home tjenester kan du nærmest styre alt du vil. Smart home kjennetegnes ved ulike teknologiske løsninger som kan styre funksjoner i hjemmet fra for eksempel din smarttelefon. I mens du er på jobben kan du slik bruke din smart home tjeneste til å justere temperaturen i alle rom i huset. Vet du at hunden din trives ekstra godt på soverommet, så kan du justere temperaturen til å være akkurat det hunden trives med. Kobler du det sammen med et kamera kan du jo også enkelt følge med om hunden ser ut til å kose seg.

Vet du at kjæledyret ditt trives som aller best når det er lyst og trivelig i huset, så kan du også styre belysningen rett fra din egen telefon. Hvis du tenker at det er nå er på tide at hunden din tar en hvil, så kan du dempe belysningen for å gjøre den mer trøtt. Tenker du at den derimot må våkne litt før man skal på tur, så kan du skru opp lyset. Det er så klart ikke sånn at du behøver følge med til alle døgnets tider, i mange tilfeller kan du også koble til en form for bevegelsessensor for å gjøre noe av jobben for deg. Uansett hjelper smart home mye til for å gjøre det behagelig for kjæledyret ditt, også når du er på kontoret.