Dyrefotografi

Dyr er et herlig og morsomt motiv når man skal ta bilder. Man trenger ikke å lete etter ville dyr for å ta fine bilder – husdyr og kjæledyr kan også være fine fotomodeller. Det er mange som er glad i kjæledyrene sine, og som gjerne vil ha både amatørbilde og profesjonelle bilder av sin firbeinte venn.

 

I Norge er det også mange muligheter til å ta bilder i naturen. Flere steder i landet kan man møte store hjortedyr, eller man kan ta fuglebilder og fange inn utrolige detaljer. Med dagens avanserte digitalkameraer, trenger man heller ikke å være en ekspert for å ta gode bilder. Når man skal ta bilder av dyr, har man ofte ikke tid til å gjøre avanserte innstillinger. Da gjelder det bare å knipse i vei, og ta så mange bilder man rekker før dyret forsvinner igjen.

Close-up of a Red squirrel, Sciurus vulgaris, hiding

 

Bilder av dyr kan også belyse mange problemer, enten problemet er mishandling av dyr, hjemløse dyr eller levekårene til truede dyr. Et bilde sier mer enn tusen ord, i følge ordtaket, og det gjelder også i miljødebatter og dyreetiske debatter. Men for de fleste handler dyrefotografier først og fremst om skjønnhet og spennende opplevelser. Når man tar et skikkelig blinkskudd, kan det være fint å plassere bildet i ramme, eller lage plakater av favorittbildene sine på fotolerret.

 

Gode fotografier fremkaller minner om det øyeblikket man tok bildet, og kanskje møtte et uventet dyr, eller fikk knipset dyret i en uvant situasjon. Dyrefotografering er en herlig hobby for amatørfotografer i alle aldre. Man kan også tjene gode penger på dette som profesjonell, gjennom å selge bildene til blader og nettsider, eller kanskje man til og med kan lage fotobøker med bildene sine, og få dem utgitt hos et anerkjent forlag.

 

Mange profesjonelle fotografer selger også store fotografier, og hvis man er interessert i fotografering, kan dette være en fin ekstrainntekt selv om man ikke jobber som fotograf på heltid. For å få et godt dyrefotografi må man være tålmodig, men når man lykkes, er det virkelig en herlig følelse. I tillegg får man mange fine opplevelser i naturen.