Hundegård

Ikke alle som har hund har flere mål med tomt som hundene kan boltre seg på. En hundegård er løsningen for mange hundeeiere. På denne måten kan hundene være ute alene, uten at eieren trenger å være til stede. Hundegården motvirker også at hunden din stikker av. Selv om du ikke har så veldig stor plass, går det helt fint å sette opp en hundegård. Det finnes sikre løsninger, selv om du ikke har mulighet eller lyst til å støpe grunnmur. I dag er det nemlig mulig å få kjøpt ferdige elementer som man setter sammen på 1, 2 ,3! De mest brukte er hundegård av stål, da de er enkle å montere og veldig lette å vedlikeholde. I tillegg så er de flyttbare. Men før du setter opp en hundegård, så bør du vite litt mer om hunder generelt!

En hyggelig hundegård

Seppala_Siberian_SleddogDet er ikke alle hundegårder som er like koselige. Det å se enkelthunder stå alene i en liten hundegård hele dagen, er ikke et hyggelig syn. Man skal huske at hunder er flokkdyr, og trenger masse kontakt med to- eller firbeinte. En av de hyggeligste og smarteste løsningene for hundegården er muligens den hvor hunden kan gå inn og ut av familiens bolig. Her settes det rett og slett opp en ekstra stor katteluke i døra eller veggen, og selve gjerdet følger husveggen. På denne måten føler hunden at den er hjemme i huset, men likevel kan gå ut og gjøre sitt fornødne. Dette er ikke en løsning for de med trekkhunder, skulle man tro. Her gjelder det å sette opp store hundegårder med både soveplass og utegang, gjerne litt unna hovedhuset. Noen holder hund for sportens skyld, mens andre har vakthund eller bare en sofahund for kosens skyld. Det er viktig å tenke på hva slags behov akkurat din hund har før du går til anskaffelse av en hundegård.

Treverk eller metall – valget er ditt!

Det er altså ikke alle hunderaser som er like egnet til å stå i hundegård. Men en hundegård kan heldigvis tilpasses hunden din på mange måter. Hunder uten så mye pels har lettere for å fryse, og da kan et isolert hundehus med varmelampe være en god løsning. En polarhund er selvfølgelig mye mer egnet til å sove utendørs enn en greyhound for eksempel. Dersom du ikke synes at det akkurat pynter opp i hagen med et metallgjerde, så kan løsningen bli å bruke treverk i stedet. Gå til innkjøp av en hagebod som er rask å sette opp, og lag et lekkert tregjerde rundt boden. Slik har du i tillegg plass til litt hageutstyr om du vil. Hvorfor ikke sette opp et tregulv i stedet for å bruke grus, og heller sette av et mindre område med grus som hundetoalett? På denne måten lærer hunden å gjøre fra seg på samme sted, og rengjøringen blir enklere.