Katter som fryser

Selv om katter har pels, kan de bli skikkelig gjennomfrosne om vinteren. Det er ikke uvanlig at forvillede katter fryser i hjel. Naturligvis kan du slippe ut katten din om vinteren, men da må du passe på å slippe den inn igjen. Ikke slipp den ut om morgenen og la den være alene ute hele dagen. Da er det bedre at du lar den være inne mens du er på jobb, eller at du investerer i en kattedør slik at den selv kan gå inn og varme seg.

Nabokatten fryser

Det er mange som oppdager frosne katter i nabolaget sitt. Kanskje det er en ukjent katt, eller kanskje det er nabokatten. Hva skal du gjøre? Det heter jo at du ikke skal mate andres katter, for da blir de kanskje værende hos deg, i stedet for å gå hjem til eierne sine igjen. Men samtidig kan du ikke la en katt være ute og fryse. Dersom du vet hvor katten bor, kan du ringe til eieren. Hvis du ikke vet hvem som eier katten, kan du lokke den inn, og enten be dyrlegen skanne katten for å se om den har ID-chip, eller du kan sette en annonse i avisen for å etterlyse eieren. Men du må i hvert fall gjøre et eller annet for å hjelpe en frossen katt. Ta et fint bilde med mobilen din. Hvis mobilen ikke virker, for eksempel fordi batteriet er ødelagt, kan du bestille billige resevedeler hos teknikkdeler, i stedet for å kjøpe ny mobil. Her er det altså penger å spare.

Forvillede katter og vinterkulde

Noen ganger er det ikke mulig å lokke en frossen katt inn. Hvis den er forvillet, trengs det en felle for å fange den, og da bør du kontakte dyrlegen eller lokale dyrevernere som kan hjelpe deg med å fange katten. Ikke bare snu deg vekk og lat som om du ikke ser katten. Gjør noe!