Det nye intranettet

Intern kommunikasjon i store bedrifter har alltid vært en utfordring. For at arbeidsoppgaver, logger, og oppdateringer skal nå ledere og andre nøkkelpersoner, må informasjonsflyten gå raskt. Likevel sliter mange virksomheter med å dele informasjon innad.

Derfor har mange begynt å se etter intranett som er inspirert av sosiale medier slik Google G Suite eller Facebook at Work. Men hva er fordelene og ulempene med disse nye intranettene?

Ferdig og klart til bruk

Gevinstene med Intranett som Facebook at Work og G suite er at de er straks klare for bruk. Bedrifter trenger ikke å hyre programmere og bruke ressurser på utvikle et helt nytt intranett. Intranett som er avleggs kan dessuten være kostbart å vedlikeholde og fornye.

I tillegg har nye intranett som Facebook at Work funksjoner og et grensesnitt som de aller fleste er vant med. En annen bonus er at nye ansatte trenger ikke å bruke mye tid på å sette seg inn i nye datasystemer.

Skreddersydd for deling

Moderne intranett kan også gjøre informasjonsflyten mye raskere. Dette betyr at du kan dele en videosnutt, bilde eller lenke til tekster og nettsider med et klikk. I tillegg er også nye intranett designet for å være responsiv selv på smarttelefoner og nettbrett.

Ansatte kan lett dele mye info og kommunisere via både tale og video, uten å måtte ha en laptop eller pc foran seg. Effektiviseringen av kommunikasjonen i en bedrift innad kan bety mye for bedriftens konkurransedyktighet.

En ulempe er at kanskje de ansatte vil føle at de er på jobb hele tiden, ettersom de alltid er innlogget på en google-konto eller Facebook-profil. Mange av oss bruker jo også Google-apper for personlig kommunikasjon som e-post og videotale som Google Hang Out.

Da viskes også linjene mellom fritid og jobb ut, og det kan være en utfordring for mange. Det er ikke noe særlig at sjefen ringer deg på Hangout-appen, mens du er i ferd med å bruke en casinobonus fra sportbonuskode.com, bare fordi han ser at du er pålogget i Google-kontoen eller Facebook.

Fare for lekkasjer

En stor bekymring bedriftsledere har med å leie intranett fra eksterne aktører, er lekkasjer som kan røpe bedriftshemmeligheter. Selv om nye intranett lover at de følger retningslinjer som skal sikre godt personvern og beskyttelse av bedriftens kommunikasjon, så lurer mange på om ikke Facebook eller Google på et eller annet vis henter big data fra deres intranett-brukere.