Dyrepass i ferien

Vi er alle glade i dyrene våre, og sørger så godt vi kan for at de skal ha det bra. Vi mater dem, gir dem vann, går tur med dem og passer på helsen deres. Likevel hører vi historier som gir oss frysninger om hvordan enkelte behandler dyrene sine, spesielt i feriene. Man kan lure på om eierne ikke bryr seg, eller om de ikke vet bedre. Når man drar på ferie trenger dyrene like mye næring og pass som ellers i året. Det er ganske utrolig at noen kan la dyr være alene hjemme med kun det minimale av mat og vann, og bare håpe på det beste. Man må nesten spørre seg hvorfor disse tok stegene som trengs for å finne et dyr de likte, for så å adoptere eller kjøpe det.

Hunder bør aller helst også få være hjemme hos seg selv, men når det ikke er mulig bør man gå for alternativ nummer to. Det er at noen man stoler godt på tar hunden inn til seg mens man er bortreist. Når ikke det heller er mulig, er kennel et godt alternativ. Da vet man at hunden blir passet på av profesjonelle. Hvis man ikke kan eller orker å ta med dyret på ferie, finnes det alternativer. Hunder kan trives godt på bilferie så lenge bilen har aircondition og den får nok vann og mosjon mellom øktene på veien. Katter liker naturligvis ikke dette, og må enten bli passet på hjemme eller bo på et såkalt kattehotell. Alle som har katter vet at de ikke liker store forandringer, og det er derfor best å prøve alt man kan og få noen til å passe katten hjemme hvor den bor.

Prisen på slike oppholdssteder for katter og hunder varierer veldig etter plassen man bor på. Når det er flere konkurrerende kenneler i et område kan det bli noe billigere enn på små steder hvor det bare er ett. Man kan uansett ikke la budsjettet gå ut over dyret. Hvis man ikke føler man kan ta seg råd fra sin egen lommebok til både ferie med familien iog/i dyrepass, er forbrukslån for sommeren en god idé. Før man bestemmer seg kan man se mulighetene på https://www.centum.no for å vite hvilke lån og tidsrammer man bør basere ferieplanene på.

Vi hører hver sommer, og av og til også i påsken eller julen, om dyr som er funnet omkommet utendørs grunnet mangel på stell og mat. Noen dyr blir forlatt på steder som er farlige for dem, som ved tungt trafikkerte veier, og noen blir rett og slett avlivet av eierne. Metodene er grusomme å høre om, og det hører ikke til i vår tid at man kan drepe kattunger og valper med slike primitive og hjerteløse metoder. Dyrene er i et skjevt maktforhold med oss, og vi har et stort ansvar for dem etter at vi har tatt dem inn i hjemmet vårt. De har ikke anledning til å forsvare seg mot oss, og det er hjerteløst av oss å utnytte denne svakheten deres for å kvitte oss med dem.