Omplassering av husdyr

Nordmenn elsker kjæledyr, og for mange blir dyrene nesten en del av familien. Det store fokuset på dyr, fører dessverre også til at mange kjøper dyr de ikke klarer å ta seg av. Det er lett å skaffe hunder og katter, men det er ikke alle som tenker gjennom ansvaret man tar på seg. Hvert år hører man om utallige saker om hunder og katter som har blitt forlatt av eierne sine. Noen av dyrene havner på omplasseringssentraler, som kanskje er trist, men det betyr også at de får muligheten til å finne en ny eier, som forhåpentligvis har tenkt nøye gjennom anskaffelsen av et husdyr og har gjort plass i livet sitt til det.

 

Det er viktig å tenke seg nøye om før man skaffer et kjæledyr, og når man har bestemt seg, bør man også tenke gjennom hvor man skal skaffe kjæledyret fra. Skal man kjøpe en hundevalp, få en gratis kattunge eller skal man heller ta til seg et voksent kjæledyr fra en omplasseringssentral?

Dog's nose

 

Mange er skeptiske til å skaffe dyr fra omplasseringssentraler, fordi de tenker at dyr som har blitt mishandlet kanskje er sinte på mennesker, og det er jo ingen som vil ha en sint hund. Men sannheten er at mange av dyrene hos omplasseringssentralene ikke har blitt mishandlet. De har bare blitt forlatt. Og selv om et dyr har blitt mishandlet, trenger ikke det å bety at dyret er sint på mennesker. Når man velger et omplassert dyr, kan man utgjøre en enorm forskjell i dette dyrets liv, og man kan skaffe seg en venn for livet.

 

Å miste sitt eget kjæledyr kan være veldig tungt og vanskelig. Da kan det være en trøst å åpne hjemmet sitt for et kjæledyr som har hatt et vanskelig liv. Ved å gjøre dette kan man skaffe seg en ny venn, samtidig som man hjelper et dyr som virkelig trenger det. Omplasserte dyr kan passe fint inn sammen med andre kjæledyr man har, men alt avhenger selvsagt av dyrets personlighet. Dyr er like forskjellige som mennesker. Omplasseringssentralene kan ofte hjelpe nye eiere å finne det perfekte dyret, slik at både dyr og eier får det godt sammen. Før man kjøper et dyr, bør man først besøke en omplasseringssentral.