Selg gull, redd dyrene

Den norske befolkningen er kjent for å være en dyrevennlig befolkning, men hver eneste uke kan vi lese avisartikler om dyremishandling og hjemløse dyr. La 2016 være det året der du gjør en ekstra innsats og viser at du er glad i dyrene. Det skjer mye bak husets fire vegger, spesielt med dyr. Dyrebeskyttelsen har i flere år viet sitt arbeidet til å redde disse dyrene. Å redde dyrene fra mishandling og bort fra gaten er et veldig dyrt arbeid som det kreves ressurser for å vedlikeholde. Det er mye vi mennesker kan gjøre for å hjelpe. Å jobbe som frivillig, drive med opplysende arbeid – både for samfunnet og politikerne om problematikken, og å donere penger til det videre arbeidet. De aller fleste kan bidra på minst ett av disse områdene.

gull-pris:gullbrev3.no

Engasjer dere i dyrenes velferd!

Mye er gjort for å forbedre dyrenes rettsikkerhet. Dyr trenger også en stemme. Ofte er penger og ressurser det vi trenger. Hva kan gjøres? Mer informasjonsarbeid selvfølgelig. Informasjon har gjort oss til de menneskene vi er i dag. Vi har biblioteker, tilgang til Internett overalt og en skole som virkelig står på, men enda er det mye vi kan gjøre. Mange løsninger dreier seg om å drive med innsamlingsaksjoner, underskriftkampanjer og engasjement på sosiale medier. En kreativ versjon av en innsamlingsaksjon kan være å få engasjerte individer til å selge sitt gamle gull til inntekt for dyrebeskyttelsen. Det er et godt og nytenkende tiltak som kan engasjere flere, samtidig som vi kan samle inn penger til de prosjektene som er aktuelle. Hver eneste dag er det dyr i Norge som lider. Dyr som ikke har ett hjem og dyr som blir utsatt for vold innenfor husets fire vegger. Ofte er det mangel på kunnskap som gjør at mennesker ikke behandler dyrene bra,. Like ofte handler det desverre om neglisjering og et stort maktmisbruk.

Gi en stemme til de stemmeløse!

Ofte er dyr små av vekst i forhold til mennesket og dyr har ikke en stemme i likhet til oss mennesker. Det er på stor tid å gi de en stemme. Kanskje ikke sin egen, men vi som er engasjerte, kan være deres sterke stemme. Mye arbeid gjøres av frivillige organisasjoner slik som dyrebeskyttelsen, men politikerne har også et stort ansvar. Et eget dyrepoliti er et av tiltakene vi håper vil komme på plass så fort som mulig. Samfunnet trenger spesialtrente mennesker som kan håndtere ulovligheter som skjer med dyr. Vi trenger også mer opplæring i skolen og mer bevissthet hos veterinærene i forhold til hvordan de håndterer og reagerer på vold mot dyr. Det finnes ikke noe takhøyde for tiltak, men du som leser har mye makt. Mange mennesker har noe gammelt gull liggende. Kanskje har du noe etter en gammel bestemor? Kanskje du er skilt og har dine gamle ringer liggende? Det er enkelt å selge dem og gi pengene til en god organisasjon, slik som dyrebeskyttelsen!